2019-10-23 1667 瀏覽
上星期突然要去觀塘做野,work hard 就eat hard, 諗下觀塘有無咩傳聞美食,突然醒起有間餃子,搜尋觀塘,餃子,查吾到? 問下係觀塘返工呢朋友仔,先知係間樓上店,要12點半前,吾係就要排隊啦!好彩有人比料,去到得番2張吉檯,只有2個選擇,白菜定菲菜,12隻定15隻……,只有水煮,無煎餃,我本來想食煎,但無計,原來係無,佢地係賣食材,叫餃子食係叫試食,試食價50蚊🤣姐姐問之前有無食過,檯面有3隻汁,日本芝麻沙律汁,日本鼓油,好似豆板醬嘅辣醬,無就先吾好點醬汁,食下個原味,嘩,原味真係原汁原味,好有肉味好juice,我不停食左好幾隻,吾蝕底都要試下醬汁,3隻都各有千秋,混埋又食下,真係好回味,成個星期都有少少掛住,好啦,整個食評分享下