2016-07-08 313 瀏覽
放大假當然要四圍去 事緣相陪友人到東涌做運動 做完之後當然肚餓要搵好野食 一搵之下見到和民個午餐幾正咁款 於是就入左去 環境相對會暗些 喜歡陽光既朋友可能未必喜歡了 我叫的是 鍋燒牛肉烏冬配細魚生飯(連沙律野飲hkd 88)(如下圖) 主體個烏冬好滑口 配上個壽喜燒湯令人幾口食慾 吃完呢個再吃個飯 相對淡口但係突出到魚生飯果種鮮味 碗飯雖少 魚生就俾足 好滿足然後的朋友叫的是 喬麥面加魚生飯連前菜甜品面豉湯野飲 佢果個係hkd 108(多20蚊既分別)個面幾爽口吾會好痴住 然後佢好貼心咁比埋蔥同wasabi 個飯面頭好足料 都幾新鮮整體黎講個餐都幾飽同好吃 佢既餐一向都保持都水準 但又未到好好食 所以係性價比高。呢間餐廳既野食不會難食,但要好高質素可以考慮其他。我個人覺得個環境係幾舒服既,坐得又舒服吾會迫。如果去到東涌諗吾到有咩好吃可以去。但有樣野要講 點解梳打水都可以冇哂 叫左杯蜂蜜生薑梳打 同我講冇哂梳打水 問我使吾使轉其他 其他都可以 係呢度扣左少少分咁

2016-06-29