2019-05-05
放假同老公喺卓爾居shopping完,想食返個下午茶,見呢個商場仔有好幾間新開食店,呢間燒肉未試過就入去試下。下午茶燒肉餐平均價錢$50左右一個,有加一,另外亦有火鍋下午茶餐。每個餐點包一份肉、前菜、湯、飲品、甜品,喜歡燒肉或shabushabu亦可~~冇諗過五十零蚊一個餐都可以食到咁飽真係幾抵食既。自助點餐係用個屏幕自己點,但如有唔明應該都可以問侍應既~點完餐好快已上晒全部食物連甜品亦都咁早上講返正題,呢個價錢都冇諗過有太高質素既肉食架喇,2個餐分別是五花腩同埋韓式豬肉,味道都唔錯,而且有油紙隔住個電子爐又唔易燒焦都幾好。前菜叫左泡菜夠辣、油鴨如果放埋上個爐度慶一慶仲好食最正既係個粟米羹,真心,普通粟米湯只要肯花多少少心思,加點新鮮肉碎同粟米粒同蛋花落去,就可以好好好味,仲有少少童年回憶添非常好飲甜品係奶凍同焦糖布甸,係足料既,不過可能過多焦糖漿都係偏甜。酸梅湯冇叫走冰都走左冰真係好好唔會比d冰溝淡左,依家出街食飯好難得跟d野飲係除左咖啡奶茶檸茶以外仲有酸梅湯飲喇,仲要平時d餐廳一般一係跟野飲,一係就跟湯,邊有得你2樣都有齊丫,所以真係性價比高座位又舒適,雖則我地係2人但shoppi
座位又舒適,雖則我地係2人但shopping完話晒都有3、4袋戰利品,坐4人座位,放埋一袋二袋仲係鬆動既。但唔知係咪門口招牌唔夠起眼,街坊們寧去對面大快活迫爆都唔識入來呢間享受講緊價錢唔算貴好多咋?