2019-09-23 467 瀏覽
趁住同家人入西貢探公公,就順便去試試文仔記麵食店。。嚟嘅原因源於老闆娘嘅故事,除咗辛酸嘅故事外,佢嘅食物真係好好味㗎!佢哋嘅餐牌有好多唔同嘅食物,有麵、飯、小食、自家製飲品等等。。 我哋點咗淨雲吞、粟米餃,水餃、韮菜餃,油菜(芥蘭),淨米粉,淨米線同牛什。飲品我哋點了自家製黑芝麻豆漿同五花茶。先講個湯底,好清甜,無味精嘅味道,所以唔會頸渴。👍🏻 餃子方面,我哋試晒4種餃子 😌 好味、好滑、好「林」。 粟米餃好colourful,啱晒小朋友!😊芥蘭菜唔太硬,啱啱好!Super like! 米粉同米線好滑,好味。牛什。。好正!好正!好正! 滷水汁啱啱好,唔太咸,好清。👍🏻 牛什好「林」好入味!超正!😋😋😋飲品係自家製,黑芝麻豆漿好香,豆味無比黑芝麻味蓋過。😋 店內環境好舒服,老闆娘好好傾!😊 到最後我哋仲買咗一打水餃、一打雲吞同一打韭菜餃外賣!😍

雲吞、粟米餃
水餃、韮菜餃
芥蘭菜
米粉
米線
牛什

飲品我哋點了自家製黑芝麻豆漿同五花茶。

黑芝麻豆漿
五花茶

先講個湯底,好清甜,無味精嘅味道,所以唔會頸渴。👍🏻

餃子方面,我哋試晒4種餃子 😌 好味、好滑、好「林」。
粟米餃好colourful,啱晒小朋友!😊

芥蘭菜唔太硬,啱啱好!Super like!

米粉同米線好滑,好味。

牛什。。好正!好正!好正!

飲品係自家製,黑芝麻豆漿好香,豆味無比黑芝麻味蓋過。😋

2019-09-18
下午茶