2018-03-23
黑松露蒸蛋好滑,黑松露味唔係好濃,同蛋一齊食。仲有少少金箔喺上面,感覺幾豪華。真雕上面加咗柚子同花,所以有啲柚子同花既清香。魚肉好light,所以師傅會建議連埋柚子同花一齊食,令整體好清新。網燒鱆紅魚因為網燒,所以魚皮有好靚既網紋。一食落口,就有好香炭香味,咬落比較煙韌,不過愈咬,啲魚油呀,魚味就愈岀,好好食!海膽帆立貝帆立貝香脆,咬落一絲絲,海膽好creamy,一冷一熱,口感幾特別。燒拖羅面珠熱辣辣燒岀黎,一咬落口就感覺到油份好足,啲肉超嫩,好似食緊免治雞肉棒咁,但免治雞肉棒又點會咁油份咁足呢🤤。海膽杯大佬黎啦,傳說中既海膽杯。真係好膩,個人認為一個人好難食一杯😂,尤其係你已經食咗咁多野嘅時候。不過海膽杯真係好得,啲海膽好creamy,連埋飯一齊食,質感excellent。最後都係挑機失敗。🤦🏻♀️右口魚魚邊手卷師傅好貼心,見我挑機失敗,知小鳥胃差不多了,手卷特登問要唔要少飯,為我整咗份超少飯手卷,右口魚魚油好足,超級香,只可惜自己個胃唔爭氣,唔夠大。😭每次望住師傳拎啲野岀黎,都好似拎緊寶物岀黎咁🤤好鬼期待
真雕
網燒鱆紅魚
海膽帆立貝
燒拖羅面珠
海膽杯
最後都係挑機失敗。🤦🏻♀️
右口魚魚邊手卷
每次望住師傳拎啲野岀黎,都好似拎緊寶物岀黎咁🤤好鬼期待