2017-04-26 1092 瀏覽
一週年諗住同老婆食番餐好,兩口子都中環返工咁揀番間中環餐廳就正了。我本身特別好牛所以揀間食牛既,原來就無咩特別留意邊個係廚神,但聽就成日聽人講Bread street要足足幾個月前訂位,連咸爺早排都黎左香港食呢間咁就去試下。可能我星期一晚食所以幾日前訂都有位,餐廳係燈光柔和既英式舊式風格,座位排得好有空間感唔密,岩傾計既地方。黎到梗係要試佢個Beef Wellington,話晒傳統英國菜,$888係夠二人份量既,要等45分鐘,個蘇皮焗得好香脆但內裡肉質鮮嫩,重要中間有一層好香既牛肝,入口之後香味留係口度好耐。另外重點左個Tamarind spiced chicken wings $128, 呢個正可以比美Buffalo wings,少少酸味無咁滯tim。好滿意既一餐但如果好似我好肉味都係美式碳燒ribeye果d會較岩心水。值得一試
  • 羅望子雞翼