2016-10-18
前幾日同男朋友去左呢間餐廳到食飯 上網見到環境好似幾浪漫 仲有live brand 好似唔錯咁! 先黎既當然係前菜啦!泡沫龍蝦湯 lobster cappuccino (hkd68)我同男朋友見到龍蝦都係永不say no! 見到有龍蝦湯已經知道一定要叫呢個湯試試 呢個龍蝦湯既英文係叫「lobster cappuccino」 但係飲左第一啖既感覺係 呢個湯似「lobster espresso」多d 因為味道完全係濃縮左既龍蝦湯! 味道偏咸 不過龍蝦味真係比我想像中濃 湯裡面仲有好厚肉既龍蝦! 性價比都幾高!之後就同主菜啦!日本迷你南瓜配北海道帶子意大利飯 (hkd198)呢間餐廳真係比我想像中足料! 除左龍蝦湯之外 呢個意大利飯亦都唔馬虎!遠距離已經見到意大利飯全都被南瓜蓉包圍住 睇落已經覺得南瓜味一定好重 再加上意大利飯上有成4-5粒「北海道帶子」第一個反應真係好-足-料 同 好-豐-富 啊! 味道方面 南瓜味的的確確好濃味 北海道帶子亦都好正 幾厚肉 不過我同男朋友就覺得意大利飯有d過硬 雖然我地都知道正宗既意大利飯只係煮到5-6成 但當日既飯好似只有3-4成 不過waiter事前都
先黎既當然係前菜啦!
因為味道完全係濃縮左既龍蝦湯! 味道偏咸
之後就同主菜啦!
日本迷你南瓜配北海道帶子意大利飯 (hkd198)
味道方面 南瓜味的的確確好濃味 北海道帶子亦都好正 幾厚肉
但當日既飯好似只有3-4成 不過waiter事前都講過 如果接受唔到飯既硬度 可以叫廚房煮多一陣。
慢煮穀飼牛肉 (hkd288)
牛肉味亦都係好濃烈 睇得出餐廳花左好多心機係每一道菜上面! 整體我都覺得唔錯
又有live brand show睇 又可以同男友燭光晚餐!