2024-05-20
午市有來過一次「一鍋堂」,之後同事建議我再過嚟食食多次,所以今次專程過嚟,到咗發現其實幾多人等位,但等左唔耐就有得坐🕣。環境: 現場氣氛好舒服,有好大片嘅卡座,仲有一部大電視機播放住各種新鮮的菜式📺。美食佳餚:🥘1️⃣60分鐘半自助火鍋放題:「放題」一詞就已經好吸引,配料豐富,真係食得過癮。多款配料任揀,最岩食得太癮或者驚食唔飽嘅食友,我覺得超值。2️⃣火鍋湯底-櫻花蝦湯: 湯底鮮香滋味厚道,櫻花蝦帶點甜,每一口都係享受。3️⃣蟲草花燒賣: 燒賣佈滿蟲草花,獨特配搭,味道唔錯。蟲草花有補氣養血的作用,配上肉質肥美的燒賣,味道絕對一流🥟。4️⃣香菇貢丸: 貢丸嫩滑,口感醒胃,加香菇更加美味。5️⃣凍蝦: 感受到蝦肉的新鮮味道,而且份量好足夠🦐。6️⃣涼拌海帶絲: 清爽的海帶絲,有助開胃。海帶絲味道獨特,口感略帶彈性,味道清新,係火鍋之外嘅一道好菜式。7️⃣醉雞翼: 佈滿酒香,吃出雞翼的嫩滑口感🍗。8️⃣XO醬: 可以自行選擇,料理與醬汁的結合,味道更香
美食佳餚:🥘
1️⃣60分鐘半自助火鍋放題:「放題」一詞就已經好吸引,配料豐富,真係食得過癮。多款配料任揀,最岩食得太癮或者驚食唔飽嘅食友,我覺得超值。 2️⃣ 火鍋湯底-櫻花蝦湯: 湯底鮮香滋味厚道,櫻花蝦帶點甜,每一口都係享受。
4️⃣香菇貢丸: 貢丸嫩滑,口感醒胃,加香菇更加美味。
5️⃣凍蝦: 感受到蝦肉的新鮮味道,而且份量好足夠🦐。
7️⃣醉雞翼: 佈滿酒香,吃出雞翼的嫩滑口感🍗。
8️⃣XO醬: 可以自行選擇,料理與醬汁的結合,味道更香