2023-09-18 71 瀏覽
呢間荔枝角嘅工廈餐廳其實黎過幾次 當年同男朋友見家長都專登揀呢間而每一次呢度都帶俾我滿滿嘅驚喜餐廳每隔幾個月都會有新餐牌 我最欣賞廚師對於食材配搭大膽創新 擺盤非常精緻 係親民嘅fine diningSOUP西班牙蔬菜桃凍湯配 山羊芝士夏日熱辣辣好適合飲凍湯 每一啖都係滿滿嘅桃蓉 清新嘅桃味配上濃味嘅羊芝士 的確係幾特別😙FIRST COURSE雞肉慕斯配馬鈴薯捲雞肉打成綿密mousse狀 口感好creamy充滿雞肉味 成件事好神奇SECOND COURSE鵝肝醬配多士呢碟擺盤吸引得黎味道同樣係一流香濃鵝肝醬上面加入香甜梨肉肝醬份量十足 可以奢侈地厚厚搽上脆多士低溫煮龍蝦配蟹肉春捲以低溫煮過嘅龍蝦肉確實係嫩滑好多 蟹肉春捲好迷你但係塞滿蟹肉絲ENTREES芫茜焗澳洲萆飼鹿肉扒配 阿根廷青醬作為一個芫茜控加未食過鹿肉 嘅小妹 呢碟主菜我係最有期待 而果然不負厚望真係好精彩首先鹿肉嘅嫩係超過我所認知嘅肉類 而餐廳自己調配嘅芫茜青醬亦係一大亮點 帶起鹿肉鮮味嘅同時唔會搶味 雖知道芫茜係好重口味 但兩者竟然可以達致平衡真係不得了香煎澳洲M6和牛側腹排 ($+48)牛側腹係脂肪較少肉味香濃嘅部
呢間荔枝角嘅工廈餐廳其實黎過幾次

肝醬份量十足 可以奢侈地厚厚搽上脆多士

低溫煮龍蝦配蟹肉春捲

ENTREES
芫茜焗澳洲萆飼鹿肉扒配 阿根廷青醬

香煎澳洲M6和牛側腹排 ($+48)
牛側腹係脂肪較少肉味香濃嘅部位
我地嗌Medium Rare 上枱熟度啱啱好