2019-03-23
呢間餐廳喺大埔嘅分店都有相當嘅名氣, 一直俾佢個甜品吸引住, 今日因工事經過粉嶺, 見到有間餐廳都係叫做咖啡灣, 上openrice一睇就知原來係大埔嗰間嘅分店, 所以入去試下。餐廳環境光猛, 座位幾舒適乾淨。餐牌有啲季節性嘅推介, 我哋叫了兩個試。巴馬火腿沙律配油醋汁沙律菜有羅馬生菜,九芽菜,雅枝竹,車厘茄,意大利乾蕃茄配油醋汁和少量芝士粉, 清新爽口, 巴馬火腿夾沙律一齊食味道啱啱好, 唔會覺得鹹。黑洞奶黃芝士麵包脆雞黑色嘅竹炭麵包裝滿芝士蛋黃醬, 雞件炸得夠脆身, 雞肉唔會炸得太乾,仲有肉汁。 芝士蛋黃醬個味道唔會太鹹, 食到蛋黃和芝士嘅鹹香味, 幾creamy, 我哋連個竹炭包都食埋。紫薯窩夫即叫即做嘅窩夫加上士多啤梨,紫薯粒, 紫薯雪糕 ,忌廉,士多啤梨等配料, 個窩夫幾香脆, 配雪糕和忌廉一齊食好滿足。抹茶鮮奶杯飲品幾有心思, 有卡通人物嘅拉花, 杯飲品幾香抹茶味。
餐廳環境光猛, 座位幾舒適乾淨。
餐牌有啲季節性嘅推介, 我哋叫了兩個試。
巴馬火腿沙律配油醋汁
黑洞奶黃芝士麵包脆雞
紫薯窩夫
抹茶鮮奶
杯飲品幾有心思, 有卡通人物嘅拉花, 杯飲品幾香抹茶味。