📌 品記鮮粉人家私房菜館 - 土瓜灣浙江街18號利·港灣18 1樓🗓(21/8) 星期日 ⏰ 下午4點左右 💈特式:品記呢間舖係土瓜灣都相當之出名,因為住得近,所以都會成日幫襯,大家見到佢係Openrice竟然攞到(103👍/1🆗/1👎),就知佢咩料啦。🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱食物:呢度最出名嘅就係重慶雞煲/麻辣烤魚/啤酒鴨煲等等,但佢d火鍋料/小食/小炒都不容忽視。因為我食過好多次,所以都試過佢好多唔同嘅野,但今日得兩個人,所以只係叫左個桂林啤酒魚/藕尖炒雞什/桂花冰粉,等我都逐一講吓味道先......桂林啤酒魚🍺🐟 - 呢個啤酒魚我就第一次食,之前都係食佢個香辣烤魚煲,兩隻烤魚都好好食,但我就覺得佢地個味其實相差唔算遠,價錢$248,條魚尺幾長,配料又足,絕對唔算貴。藕尖炒雞什🐔🐤🐣🐥 - 呢個小炒真係好好食,首先藕尖呢樣野唔係度度都有得食,雞什又處理得好乾淨,一d噏味都無,不過雞什就淨係得雞腎/雞肝。桂花冰粉🍧 - 佢個冰粉我每次都會食,佢配埋個紅糖漿比你自己落,甜度可以自己調節,作為一個甜品,感覺清新又健康。☕️🍵🥤🧋🍺🍷🥃🍹🧉🍾🍶🥛飲品 - 飲品佢有幾款啤酒/汽水/王
🗓(21/8) 星期日 ⏰ 下午4點左右

🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱

☕️🍵🥤🧋🍺🍷🥃🍹🧉🍾🍶🥛
飲品 - 飲品佢有幾款啤酒/汽水/王老吉之類,無咩特式野。

🍽環境:佢一年多前搬左新舖,餐廳環境比舊舖光猛/舒適好多,枱與枱之間唔算好闊落,但都有返咁上下空間,不過如果佢d凳有埋挨背就好喇。

🤵🏻🤵🏻‍♀️🤵🏻‍♂️服務:職員服務好好,好有禮貌 ,仲會識得d熟客同人傾下計,食煲個d又會主動幫客人睇火同調校火力之類。

💰💸價錢:2個人食左 $430,價錢中規中矩,但計埋質素就真係抵食,同埋因為我早去早埋單,如果7:30前離坐,餐廳會比返個88折。

🐲💬總結:我真頭當呢度係飯堂,諗唔到食咩就會過嚟食,不過佢有時真係太多人,如果太晏過嚟都未必有位。

推薦指數:❤️❤️❤️❤️❤️
桂花冰粉