2019-09-17 1163 瀏覽
我常常到 i Sq 搵食,  此店在這已開了好幾年, 曾食過晚飯, 沒什麼特別, 記得菜芯大大碟, 但要成百大元一碟這裡同高層的酒家不同, 冇景睇, 冇豪裝, 名稱就好似很大. 但價錢不算便宜,  在這個點的店, 貴, 也預了吧!.在加州有間同名的酒家, 去過幾次, 唔錯, 在華人社區中是很有名氣的, 飲茶常常排長隊, 不知兩間是否有關係? 昨天中午又上去  i Sq,  原想帶朋友食新酒樓, 經過商場, 見到這裡也有好幾枱客, 又有位, 反正未在這裡飲過茶, 就試試吧! 兩個人飲茶, 點了四樣點心, 價錢沒留意, 炒粉麵飯大多數是百多元一碟,  茶錢16大元一位. 本人至愛腸粉, 第一件當然試腸粉(1)义燒腸, 皮稍厚, 料量一般, 但义燒肯定隔夜, 比前天在26樓食的差得遠, 很久沒食過咁差的腸粉.(2) 百花鑲魚肚 - 正常的味道, 好食何解這兩張相片一入來便倒轉, 做了幾次都係咁, 抱歉!(3)- 濃湯似水+鮮竹卷味淡, (4)  五褔盤 - 蝦餃和菜苗餃-OK, 燒買-肉有怪味, 粉果-食入口也吐了出來, 棗蓉榚-沒什麼棗香味

本人至愛腸粉, 第一件當然試腸粉
义燒腸

(2) 百花鑲魚肚 - 正常的味道, 好食
何解這兩張相片一入來便倒轉, 做了幾次都係咁, 抱歉!
百花鑲魚肚

(3)- 濃湯似水+鮮竹卷味淡,
蕃茄濃湯鮮竹卷

(4)  五褔盤 - 蝦餃和菜苗餃-OK, 燒買-肉有怪味
, 粉果-食入口也吐了出來
, 棗蓉榚-沒什麼棗香味
五褔盤
題外話/補充資料: 以上只是個人口味, 但這次之後唔會再來了, 外面好食的店多的事, 何必辛苦自己口胃呢!
2019-09-16
百花鑲魚肚