2023-07-16
la vache! 最令人記得嘅就係入面嘅紅色格仔檯布同埋餐巾🤩一間充滿懷舊法國bistro情調嘅餐廳餐廳入面嘅燈光亦都好柔和/入到去令人有種好輕鬆嘅感覺服務亦都非常殷勤/雖然今次坐bar檯/基本上抬頭望一望就已經有職員衝過嚟餐廳嘅職員都好熱情/總係笑面迎人la vache! 以獨沽一味嘅牛扒套餐為主打套餐不經不覺由$258去到宜家要$398一位✨aujourd'hui $398🥖前菜有熱辣辣嘅餐包/每次都要搽晒啲牛油🧈🥗有機合桃沙律green salad with walnuts 沙律嘅蔬菜都算新鮮/仲脆口/配埋堅果令個口感提升/值得一讚🥩招牌牛扒叫咗medium rare/牛味都算重亦都算juicy/肉質鮮嫩多汁同冇乜肥膏同埋筋 /口感幾正/外皮煎到有啲微微焦香🍟金黃脆炸薯條呢度嘅薯條係無限量供應/薯條幼身亦非常長/用牛油炸真係抗拒不能另外最正係就係有mayonnaise 提供/每次都忍唔住refill兩三次雖然餐廳會幫手慶祝生日/會播法文生日歌同搖下鐘希望唔好搞到好似其他美國餐廳咁/檯檯都話有人生日/一晚播成幾十次生日歌/另外唔鍾意嘈嘅人/嚟呢度之前最好諗清楚先喇🌟提提你每次入到
一間充滿懷舊法國bistro情調嘅餐廳
餐廳入面嘅燈光亦都好柔和/入到去令人有種好輕鬆嘅感覺