2019-01-15 1635 瀏覽
今次約左好耐冇見嘅朋友食飯,但諗極都諗唔到喺邊度食好,而上次聽另一位朋友講灣仔有間live House嘅餐廳啲嘢都幾好食,而我地咁啱又係利東街,所以就決定上去食。呢間餐廳幾大,而且有live band表演緊音樂,一邊食飯一邊聽音樂都幾舒服,而呢間餐廳最特別嘅地方係,過咗10點之後可以點自己鍾意嘅歌上台唱歌,或者叫台上嘅司儀唱都可以,但過咗10點就要收最低消費,不過食埋飯都夠。同朋友一齊開開心心過一個weekend都幾正我哋每人叫咗一份set dinner,頭盤可以自己揀,我就揀左一份沙律,一人份量黎講都可以,蟹肉唔算多,而多士粒就好脆,芝士就冇乜味,不過整體黎講唔算差。呢個湯好重蘑菇味,而且好夠熱,而且啲忌廉擠得好靚,好有心思牛扒我怕太老,所以叫左五成熟,佢個side可以揀一個薯菜同一律蔬菜,我就叫左薯蓉同蒜蓉炒雜菌,揀左紅酒汁。個人黎講呢個價錢嘅牛扒都算好好食,而且好有牛味,牛扒唔會太韌同太老,食落口都好juicy,而且有黑椒調味,所以呢個牛扒都叫好好食呢個焦糖燉蛋有一層厚厚既焦糖脆皮,而且燉蛋嘅部份好滑,同焦糖嘅口感好夾,但偏甜,餐甜黎講都算幾有心意。

蟹肉凱薩沙律

蘑菇忌廉湯

呢個湯好重蘑菇味,而且好夠熱,而且啲忌廉擠得好靚,好有心思

炭燒安格斯牛扒

焦糖燉蛋