2010-03-18
同朋友慶祝生日訂咗19:45, 我哋準時到達, 但有3位未收得工, 咁我就同朋友坐住等啦~ 見到裡面都幾靜咁, 只有2至3枱有人坐既, 好多都係吉位,可能已經留咗位,佢哋安排咗張圓枱比我哋, 係盞吊燈下一面, 盞燈都幾靚。一路都未齊人, 其間d侍應既態度都好好, 只係間唔鐘過黎幫我地加下水咁, 無話要我地叫咗野食先, 仲提我地happy hour 去到20:00野飲買一送一, 咁我地就叫咗杯lemon soda, 等到20:30終於都齊人喇, 咁我開始叫野食lu~ Caesar salad, d 菜好新鮮, 唔錯, 跟住當然係生蠔啦, 不過得3個食生蠔, 咁叫咗個Oyster Platter一打有4款生蠔 & 翡翠螺, 蠔名就已經唔記得喇, 但d蠔味好濃, 好好味, 我同2個friend都覺得唔係好夠喉, 不過諗住仲有其他野食, 所以無再嗌喇~ 到Baked Blue Mussels, Mussels一向唔係我地既主角, 雖然焗到縮晒水, 細細隻, 但仲ok, d薯蓉好香但鹹咗d焗薯皮, 鵝肝多士 & 友人堅持要嗌既雞翼, 鵝肝多士OK, 無問題但無驚喜 Rib eye (mediu
Caesar salad, d 菜好新鮮, 唔錯,
Rib eye (medium rare), 我地share食要侍應幫手切埋 (因為唔share食我諗食唔到跟住個d), 侍應初時有啲奇怪,但都幫我地切, 不過塊扒有筋, 有d好難咬, 伴菜薯條都大大條, 但落多咗鹽都係偏鹹
墨汁意大利飯 & 扁意粉, d墨汁味好鮮甜很濃郁, risotto煮得軟糯, 食到口齒發黑, 正! 扁意粉就整得普通咗d, 因為連名都唔記得咗
~甜品, (實在太飽, 5個人都覺得自己唔可以食晒一份甜品), 但又唔可以唔叫, 因為生日點都有件餅會好d囉~ 咁就叫咗心太軟同Tiramisu 2款, 甜品個size望落雖然細咗d但份量其實啱啱好, 一致認為心太軟係最好食, 心太軟的皮很脆, 味道唔會太甜
整體黎講, 食物係唔錯既, 侍應服務態度亦都非常細心, 唔會一次過張幾碟上哂枱, 仲有遲黎人個d friend 叫野 飲都可以比返個優惠我地, 初頭麵諗住無架, 幾好呀~
呢度環境真的不錯, 係一間適合情侶來既餐廳...