2011-09-13 178 瀏覽
同個店員(老闆娘?)講聲唔好意思先, 今日先得閒打,應承過我一定會做‧當日幫朋友慶祝生日, 一行8個人上去初頭同個另一個朋友上左去先一上到去就好似其他人講咁樣, 有小狗係門口迎接你, 幾隻雪橇犬比想像中冷靜同無咁熱情。我諗怕大狗GE朋友都唔駛太驚, 因為佢地唔會好熱情咁撲你同聞你, 況且一定有店員係度睇住D狗。DON'T WORRY!一入到去D地方都幾寬敞, 唔會有好迫GE感覺, 睇黎係因為比狗走動關係。 裝潢各樣都幾靚,其實有D屋企FEEL。牆上面GE圖案亦都吸引到同行幾個女仔去影相留念,不過梳化上見到好多野獸痕跡,狗CAFE相信係無可避免。三隻雪橇比想像COOL D,同埋依我睇算係幾好家教 任摸唔嬲,當然唔好死捉住佢啦,佢始終都有感覺。我見小狗忍耐能力都幾好,唔會見到有野食就死衝埋去,不過係有D小插曲,隔離枱有個女仔帶埋隻北京上黎但係就十分驚隻雪橇,我估佢order左碟專比小狗食ge 食物想比佢隻北京但係雪橇亦都知道就埋去望住,個女仔唔知做乜咁驚,行開之後重要比其中一隻食左自己碟意粉....之後重要問話唔話比店員知,最後店員隻秋完雪橇之後就平息左重有一樣野,唔知點解有兩個女仔上去
當日幫朋友慶祝生日, 一行8個人上去
初頭同個另一個朋友上左去先
三隻雪橇比想像COOL D,同埋依我睇算係幾好家教
任摸唔嬲,當然唔好死捉住佢啦,佢始終都有感覺。

重有一樣野,唔知點解有兩個女仔上去,d雪橇就癡住佢兩個
just kidding
入正題,因為我地成八個人,女仔提議一人叫一個意粉類share 再叫小食
咁就叫左幾樣野,白汁蜆肉意粉,香辣肉腸蝦意粉,芝士煙三文魚意粉,芝士焗西蘭花,煙肉芝士蝦卷,雞翼,點左d野飲都唔差唔會水nel nel
用料都足,但唔算太有特色
其他我唔係太有印象,因為我無影相,但朋友有,有機會會補上,
其中個蜆肉意粉個汁一係有驚喜,好好味,個辣腸蝦意粉都係,味道好好,重可以走辣,不過個人認為辣係好食d,
有讚亦有彈,煙三文魚真係麻麻地,因為本身小弟做開海產呢行,耐唔耐都會試到,建議煙三文可以搵多幾間食品公司試下貨。
以小弟去過幾間cafe,意粉類呢間店算係做得唔錯
分量黎講唔算大,正常cafe都係咁上去

總括黎講我覺得呢間cafe 用料的確唔差, 因為咁o岩朋友點開都係d海產類,小弟亦略懂皮毛,故出此論.
野食亦都係用心之出,即叫即整,焗野都焗得唔錯,店入面亦都有狗用品買, 有興趣可以睇下
重有一樣都幾重要,可以訂狗食物比小狗,如有愛寵心切ge人都可以訂定比自己ge小狗.
雪橇真係幾可愛,不過係有幾樣野要注意,佢地咩都食一餐,據店員小姐所說,shabe當紙巾係零食大家小心小心,無謂害左狗狗
再次重申,我覺得幾隻雪橇真係一d都唔惡,不過當日無咩狗上去,所以唔知狗與狗會相處成點,但係至少我敢講人同狗絕對無問題.
有機會我都會再上去
2011-09-11
0 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日