餐廳: Cafe首爾
資訊:

餐廳: Cafe首爾
資訊:

上星期日,我們一行十四人去到Cafe 首爾,店子不大,最多我想可容納大概三十人,我們已差不多坐了一半的座位。從朋友口中得知老闆和廚房都是韓國人, 老闆雖然唔識廣東話, 但都有親自招呼客人 我們叫了Dinner set, 因為星期日冇lunch set 既關係, 我們分別點了韓式石頭飯、烤雞勒飯、烤牛肉飯、炒粉絲飯(唔係好記得呢個名..)- 韓式石頭飯 => 幾好味 而且服務好好,侍應幫我地加辣椒醬及醬汁,然後攪伴,仲會問我地食幾辣,攪伴完仲會將醬汁留低,唔夠辣可以自己加。因侍應及時幫我地攪伴既關係,飯焦唔算太多- 烤雞勒飯 => 我個friend話辣左d, 因為呢個係鐵板上,冇得自己調味- 烤牛肉飯 => 不過不失, 我friend話唔係好夠味, 但我覺得ok, 同埋呢個係唔辣既- 炒粉絲飯 => 賣相不錯, 應該ok的...冇friend話唔好食....餐附送的湯, 十分清甜 泡菜不差我有個friend唔食得辣, 但係叫左雞勒飯, 個老闆見到我個friend仲剩好大碟, 問佢係唔係唔好食...我個friend解釋左之後, 老闆就好細心咁, 送左個飯

- 韓式石頭飯 => 幾好味

餐附送的湯, 十分清甜
泡菜不差

我有個friend唔食得辣, 但係叫左雞勒飯, 個老闆見到我個friend仲剩好大碟, 問佢係唔係唔好食...我個friend解釋左之後, 老闆就好細心咁, 送左個飯團同一碗湯俾我個friend..
都算係咁啦, 老闆照顧客人既需要, 同埋關心食物質素既態度, 唔係好多地方會有架...

我地食完野仲坐左一陣, 其間不停加水俾我地, 冇趕我地走, 最後仲幫我地係門口影左幾幅相添

2009-12-27
  • 韓式石頭飯