2018-09-22 1359 瀏覽
星期六的下午,同女朋友想搵一間寧靜的餐廳,結果搵到呢間幾有特色嘅扒房。呢間餐廳採用落地玻璃,光線充足而開揚,感覺就似係戶外茶座。呢一間餐廳其實係半間超市,售賣唔少黎自英國、澳洲、美國嘅食物。餐廳其中一個特色,係佢提供即買肉即煮服務,客人可以前往凍肉櫃,選取喜歡嘅肉類,之後去收銀處落單,選取喜歡的熟度。今次我地兩個無揀到肉,只係揀左餐牌嘅兩款午餐菜色-Lamb Burger 同Steak Sandwich。兩款熟度我地都要求Medium-Well。首先評一評Steak Sandwich,份量算大份,薯角喺比較薄嘅一種,所以幾脆。至於Sandwich 方面,烘得好脆,所以好香口,配上生洋蔥和熟洋蔥,的確不錯。牛肉方面,廚師一早已幫食客切得很整齊,肉質不錯。之後就是Lamb Burger,羊肉漢堡混合辣醬,所以有一些辣香,可惜喺肉質偏硬,唔夠新鮮,估計叫番凍肉櫃嘅扒質素會較好,而個包放左好濃既芝士,唔錯不過有少少咸。

Steak  Sandwich

Lamb  Burger