2021-04-18 1912 瀏覽
今日約咗朋友打保齡球,中午先在南華體育會的中餐廳南華閣飲茶,點心非常好食,尤其是灌湯小籠包皮薄喊靚、仲有一個由南華閣公關小姐介紹的黑芝麻蛋撻,實在太太太太太好食,未食過一個咁特別同埋咁好味嘅蛋撻,還有一個普通的豉油王炒麵,可以炒得那麼出色,實在回味無窮,飲完茶飽飽地就去打保齡球。成班朋友打完保齡球,做發表今日中午去過去的南華會中餐廳飲茶食品唔錯,所以我們決定晚上再去,同事們又為我們介紹左一度好獲救原隻八頭花膠扒,我以為好貴,點知原來優惠,價錢抵食又好味,還有一個小菜介紹我們,山葵汁脆皮豬手,特別得來,這個生葵汁唔錯,豬手鬆化香噴噴,今日實在多謝南華閣給予一個好好味的午餐和晚餐,下次一定會再來實在太好味
今日約咗朋友打保齡球,中午先在南華體育會

芝麻蛋撻
黑松露鮮蝦春卷、薑蔥牛肉角