2022-09-24 148 瀏覽
難得一家人去開飯,阿媽又話要打邊爐,阿爸就要鐵板燒,於是乎搵到一間餐廳,一雞三味嘅食法。餐廳位於旺角市中心,完全係朗豪坊隔離嘅大廈,上到去仲有驚喜,首先裝修已經係好光鮮,仲有雞煲食,真係一次滿足晒三個要求。首先佢嗰度係海量嘅調味料,基本上諗到乜嘢嘅調味都應該有,另外侍應仲送咗一盤海鮮刺身俾我哋添,刺身真係好新鮮,三文魚好肥美,帶子同埋螺肉都非常之鮮甜,非常之有驚喜。第二輪就係食雞煲,雞煲個醬汁非常之嘢味,而且雞肉亦都好新鮮,最緊要雞煲上面係有豬皮,佢吸晒雞煲入邊嘅日月精華,加埋其他配料真係不得了。跟住食到悶悶地,我哋可以點樣小食嚟食,炸雞軟骨一定係膽嚟㗎啦,炸得非常之香脆。仲有中華沙律間間場,一家人傾吓計抖抖先。跟住之後最神奇嘅事就係同一個鐵板,一邊可以打邊爐,一邊燒肉,打邊爐仲可以鴛鴦鍋添。餐廳非常之體貼佢會分返係打邊爐牛定係燒肉嘅牛,無論邊一款牛都好,非常之香肉味,而且打邊爐料同燒肉料都非常之多,仲有海鮮拼盤可以打邊爐,真係咁多款式都食齊,十分滿足,除咗旺角之外,原來筲箕灣都有分店,下次過海都要試一試。
第二輪就係食雞煲雞煲個醬汁非常之嘢味,而且雞肉亦都好新鮮,最緊要雞煲上面係有豬皮,佢吸晒雞煲入邊嘅日月精華,加埋其他配料真係不得了。