2017-01-20
上次係九龍灣食過XOXO之後,非常回味!最近發現女人家坑口果頭都開左間XOXO,就決定過尼解決晚飯。餐廳外觀保持一貫XOXO的風格,以藍白色做主調,配合歐陸式感覺。古式街燈感覺好特別。門口有XOXO主題的卡通角色。中間的一道牆製造左外內之分。我地坐左係裏面。天氣凍凍地,叫番杯熱野飲,芒果鳳梨水果茶。份量都幾多 一壺2個人飲,都飲到2杯半到。甜甜的芒果菠蘿味,茶壺中間仲放左D細粒果肉,可以放舀落隻杯到。主菜之一:芝士忌廉菠菜年糕。有韓國年糕,菠菜,滑子菇,菠菜餃子,小豆芽菜,以忌廉白汁煮成。非常香滑,蔬菜中和番忌廉的奶滑感,非常配搭。菠菜餃子非常扁身,有點像外國式的餃子,得3隻,有D唔夠喉主菜之二:encore的香草烤澳洲羊柳。女人話食過番尋味,要再食。坑口呢間仲可以選擇配飯或生菜包,我地選左配飯。日本米飯上面的紫菜條配飯好好味 XD。仲有小杯裝麵豉湯。羊柳保持水準,軟滑,冇令人反感的羊膻味。烤羊的汁配飯一流。主菜之三:燉牛肉芝士餡餅呢個超級好食!鐘意食北京上海野嘅朋友唔可以放過!類似北京餡餅,不過餅皮薄好多,但保持一定的口感。裏面的牛肉好野味,仲有芝士!超薄餡餅,但係一個人食3 塊都幾
最近發現女人家坑口果頭都開左間XOXO,就決定過尼解決晚飯。 餐廳外觀保持一貫XOXO的風格,以藍白色做主調,配合歐陸式感覺。
古式街燈感覺好特別。 門口有XOXO主題的卡通角色。 中間的一道牆製造左外內之分。
我地坐左係裏面。
份量都幾多 一壺2個人飲,都飲到2杯半到。
非常香滑,蔬菜中和番忌廉的奶滑感,非常配搭。 菠菜餃子非常扁身,有點像外國式的餃子,得3隻,有D唔夠喉
女人話食過番尋味,要再食。
坑口呢間仲可以選擇配飯或生菜包,我地選左配飯。
日本米飯上面的紫菜條配飯好好味 XD。
仲有小杯裝麵豉湯。 羊柳保持水準,軟滑,冇令人反感的羊膻味。
烤羊的汁配飯一流。
呢個超級好食!鐘意食北京上海野嘅朋友唔可以放過!
類似北京餡餅,不過餅皮薄好多,但保持一定的口感。
裏面的牛肉好野味,仲有芝士! 超薄餡餅,但係一個人食3 塊都幾飽肚架!