2021-07-20
👧🏻Wodafoodie in Yau Ma Tei自從上次食過佢既芋泥肉鬆三文治之後念念不忘,放假唔去食cafe特登黎食大吃大喝🥰✨🥪芋泥肉鬆三文治 $30+$2烘底 (走油)必叫‼️‼️方包烘至外皮金黃香脆,芋泥口感綿滑,味道屬少甜,配合返近年注重健康的人士☺️加上肉鬆的咸香,一甜一咸,口感豐富,兩者配合得天衣無縫💕加上三文治即叫即製,入口微温,真係食每啖都好滿足!🥰🥰🥰✨ 🥪香蔥芝士咸牛肉滑蛋三文治 $30 (走油)第一次食佢無烘底既方包,原來勁軟熟!!佢既白麵包原來唔烘底都咁正😋蛋漿加左香蔥同咸牛肉去炒,蛋真係好滑,又超厚身!呢份三文治真係爆曬餡,好彩佢有紙包住食得好安心☺️✨ 🧀芝士黑椒蘑菇粟米蛋餅 $35 (走沙律醬)今次試黑椒蘑菇粟米,好似比火腿肉鬆多左種新鮮既滋味,增加了蛋餅的營養價值,蛋餅依然酥脆香口,餡料多到滿瀉,好足料。✨利賓納/香滑奶茶 +$5/each新出既利賓納,唔會太甜,覺得有種檸檬茶既感覺,幾好飲😆奶茶上次試過再encore,少甜得黎又重茶香。一食再食,仍然會想再encore!! 希望第日可以加入多d食材,例如鮮蝦、雞扒/雞肉、煙三文魚、咸蛋黃⋯⋯😆😆😆📍 大吃
芋泥肉鬆三文治
✨🥪芋泥肉鬆三文治 $30+$2烘底 (走油)
香蔥芝士咸牛肉滑蛋三文治
✨ 🥪香蔥芝士咸牛肉滑蛋三文治 $30 (走油)
芝士黑椒蘑菇粟米蛋餅
芝士黑椒蘑菇粟米蛋餅
✨ 🧀芝士黑椒蘑菇粟米蛋餅 $35 (走沙律醬)
✨利賓納/香滑奶茶 +$5/each
芋泥肉鬆三文治
📍 大吃大喝 (油麻地)
油麻地窩打老道9-11號榮德大厦西翼地下A2-A3號舖