2022-08-27
記得疫情前每次去台灣旅行,一定會到訪台式火鍋,尤其係麻辣火鍋,一試難忘,自從牛大人進駐香港後,火鍋迷表示好興奮,唔使去台灣都可以食到正宗台式火鍋😎😎 湯底有十款,每一款都用料十足,各具特色,難怪長期人龍不斷,好厲害👍🌟醍醐番茄酸辣鍋(小辣)番茄加台式酸菜同埋川式香料,酸辣開胃有番茄香,小辣對我來講啱啱好,值得推介👍🌟澳洲極上和牛套餐$298每人贈送2粒澳洲M9和牛牛丸,超高質,係出邊食唔到,牛味香濃,牛肉片全部新鮮有牛味,推介安格斯牛小排,手切封門柳,澳洲M5牛肩卷😍😍 豬肉方面,首選北海道十勝豚,肉質扎實又鮮嫩,有豬肉香味🥰🥰 鍾意食羊肉嘅朋友都唔使失望,紐西蘭羊肉卷肥瘦均勻,肉味夠🫶🏻另外台灣直送食材都唔可以錯過,打邊爐嘅魚槳,牛肉槳,豬肉槳全部新鮮彈牙又鮮甜,必試,鴨血亦超推介,一啲都唔腥,海鮮方面,蝦肉結實,蜆肉鮮甜肥美,仲有好多台式小食都好正,推介台灣香腸,味道偏甜,好正宗😍飲品櫃超多選擇,首選台式冷泡茶,打邊爐至啱,叫咗杯台式啤酒,好特別,有初榨果汁味,易入口,下次來牛大人一定要叫包冇失望😍食到咁上下已經好飽,但都要食埋台式甜品先叫完美,呢碗有齊仙草,珍珠,蒟蒻粒,紅豆,花
🌟醍醐番茄酸辣鍋(小辣)
🌟澳洲極上和牛套餐$298
食到咁上下已經好飽,但都要食埋台式甜品先叫完美,呢碗有齊仙草,珍珠,蒟蒻粒,紅豆,花生粒嘅正宗台灣甜品,好香甜美味,就算幾飽都可以秒清😂