2018-08-10 556 瀏覽
舒適寜靜樓上小店我同朋友最鐘意發掘好味既西餐,特別鍾情小店。最近同朋友係銅鑼灣行街之後就黎左Bistroholic食晚飯。小店既環境舒適,特別寜靜,好適合情侶或者三五知己相聚。因為想品嚐更多美食,我地點左Tasting Menu二人餐,由前菜直落到甜品,真係超級豐富。前菜~手工麵包配肉碎温泉蛋:麵包鬆軟,加上香濃肉碎温泉蛋,味道唔錯!如果可以添加麵包就更好。前菜~野生蜂蜜與法國芝士配有機蕃茄釀蜜餞,小農水耕沙律:當中最特出係蕃茄釀蜜餞,兩者出乎意料地夾,好有驚喜。前菜~意式蛋餅配油封八爪魚及明太子蛋黃醬:呢道菜真係超級好食!蛋餅非常香,加上油封八爪魚同明太子醬有口感之餘味道都好突出。下次有機會再黎,一定會再點呢個前菜。餐湯~蘑菇忌廉湯:味道香濃,口感好滑。主菜~慢燉西班牙黑毛豬配蕃茄肉汁薯仔丸子:呢道菜相對份量會少d,黑毛豬肉質好淋,但肉味普通。反而薯仔丸子更特出,口感QQ,加上肉汁味道不錯。主菜~是日海鮮 香煎三文魚:三文魚煎得剛剛好,不會太乾,醬汁淡淡地清唔會蓋過魚既香味。甜品~Tiramisu & Panna Cotta: 兩個甜品都好味,但個人更偏好tiramisu。食完甜品會
舒適寜靜樓上小店

餐湯~蘑菇忌廉湯:味道香濃,口感好滑。

甜品~Tiramisu & Panna Cotta: 兩個甜品都好味,但個人更偏好tiramisu。食完甜品會覺得呢餐超級滿足。
2018-07-29