2012-03-30
星期日落香港,同朋友地几个人夜晚系旺角稳也吃。去到文蔚街,睇到有间叫川香苑,食四川麻辣鸡煲,甘就几条友一起入去试下。望落去店里面环境都几舒服,一入去就几个靓女侍应过黎招呼我地。坐落之后老板娘上黎招呼,介绍我地食招牌的麻辣鸡煲,老板娘话自己系四川人,正宗也黎好食,之后又介绍左其他特色也。我地就点左个药膳醉鸡煲$168,(唔,我原来想点麻辣鸡煲的,但后来D朋友话要补下,所以就点左个药膳的),跟住又叫左个辣子鸡软骨,有点脆,咸咸辣辣的,送啤酒唔错,要是喝酒的一定要试试哦。仲有个我中意食的响玲卷$22,几好!还点左D肥牛粒(超唔错哦,够晒鲜味),雪魔竽(好似冰豆腐),杂菌拼盘(就系几仲菇捞埋,都还可以,起码一次试晒所有的菇,呵~~),肥牛肥羊就必备的了,另外点左D烧羊架啊,烧牛肉等等,都几香口。最后D薯粉同乌冬,配个汤底黎食,超唔错,够味。乌冬很好吃,$10一份,够大碗,就连吃量超级无敌大的老友都说够了,而且它本身就很够味了,不用再加其他作料~D侍应服务很好,点菜的时候侍应还会主动提醒我们那个牛肉是口味比较重的,上菜速度很快,一点都唔马虎。总的来说,这顿饭餐,我地都很满意!
呼我地。
,有点脆,咸咸辣辣的,送啤酒唔错,要是喝酒的一定要试试哦。
够味了,不用再加其他作料~
总的来说,这顿饭餐,我地都很满意!