2023-07-17
區內呢間新開嘅火鍋店,聽朋友講幾值得試,今晚一於來拜訪地方好大夠光猛,見有個15週年震撼價 $298,一個價錢好多嘢食喎,就咁啦。先上檯係餐前小食,其實呢個係無限添加,炸饅頭,外脆內軟,有驚喜刺身拼盤,份量唔算大,但刺身新鮮鮮甜烤魚+$58原條鉗魚,我哋揀咗香辣BB辣,魚嫩滑少骨,辣度啱啱好,配料好似豆卜索晒汁,正到暈。呢個好抵加跟住食雞煲,應該是即叫即炒,因為我哋食完烤魚之後先叫,都要等咗一陣,雞肉香滑,仲可以encore食完雞煲後,換咗個鍋打邊爐,選咗花膠雞湯,先飲啖湯,好清甜。海鮮拼盤駕到,嘩!好有仙氣啊!加上乾冰,視覺效果一流,海鮮有鮑魚,海蝦,廣島蠔,扇貝,沙白等等,樣樣都非常新鮮甜美,鮑魚肉質細嫩,海蝦爽滑還有多款火鍋配料可供選擇,我哋揀咗澳洲和牛,肥牛,手打墨魚滑,蝦滑,響鈴,黑豚肉,羊卷等等火鍋放題唔少得飲品,無限量提供,食完仲可以食返杯雪糕。很滿足的一餐
原條鉗魚,我哋揀咗香辣BB辣,魚嫩滑少骨,辣度啱啱好,配料好似豆卜索晒汁,正到暈。呢個好抵加 跟住食 雞煲,應該是即叫即炒,因為我哋食完烤魚之後先叫,都要等咗一陣,雞肉香滑,仲可以encore 食完 雞煲後,換咗個鍋打邊爐,選咗花膠雞湯,先飲啖湯,好清甜。 海鮮拼盤駕到,嘩!好有仙氣啊!加上乾冰,視覺效果一流,海鮮有鮑魚,海蝦,廣島蠔,扇貝,沙白等等,樣樣都非常新鮮甜美,鮑魚肉質細嫩,海蝦爽滑 還有多款 火鍋配料可供選擇,我哋揀咗澳洲和牛,肥牛,手打墨魚滑,蝦滑,響鈴,黑豚肉,羊卷等等 火鍋放題唔少得飲品,無限量提供,食完仲可以食返杯雪糕。很滿足的一餐