2018-10-30
長沙灣比較少chill既餐廳,今次搵到間值得推介既👍一入去有一個bar枱, 裡面環境幾舒服,D枱椅唔會好迫,空間感足夠! 枱係用雲石枱🌫,配上墻上掛左好多畫,增添餐廳既格調✨..店員服務態度好好, 會介紹下有咩推薦, 周不時幫我地加水💦 野食方面質素唔錯,整體黎講CP值高❣生蠔 /$52一隻:門口見到個牌寫住推介生蠔, 有愛爾蘭同法國,分別為$48/$52一隻 店員又有介紹,小編同朋友就點左兩隻法國生蠔🇳🇱,加上檸檬汁🍋,味道都幾有層次,一入口有淡淡的海水鮮味,之後會有D甘甜, 令人回味,整體黎講肉質比較瘦和爽口!鹹蛋黃金雞翼$88🐥:小食揀左雞翼,朋友一開始擔心會唔會好普通,但一黎到就好香鹹蛋味, 鹹蛋醬小小杰,同雞翼好match咬落去雞翼好脆,食唔停口,真係十分驚喜😍 小編認為係必點既一個小食!!明太子軟殼蟹堡🦀 雙色薯條 沙律$168: 軟殼蟹夠大隻, 凸哂出黎好正,份量又好大,店員主動問我地要唔要切開一半,兩個女仔share岩岩好 😚雙色薯條有紫色(紫薯)同普通既黃色薯條,岩岩炸出黎, 夠哂熱, 好推介比中意食紫薯既人💜