2024-03-18 76 瀏覽
📍 撈得喜火鍋冰室(元朗)呢一間店舖嘅賣點,本人覺得係可以無限添飲水果茶/清甜嘅茶包茶,係店主自家製,清甜解膩,好啱打邊爐或者食雞煲🍲特別係水果茶,入邊真係有水果,同時有咬口!雞煲食落去夠濃稠,有炒過辣椒既辛同花椒八角既麻,帶小小甜味,係有層次既辣,非常入味惹味,唔食得辣既應該要叫bb或者小辣,雞煲上面有大量嘅芫荽同埋洋蔥🧅雞件咬落好嫩滑,食落入味,即叫即炒,雞件啖啖肉🐔正❣️呢一個雞汁當然唔可以浪費,我哋加咗烏冬落去做掛湯,真係特別惹味🥰最後我哋加咗雞湯打邊爐,外邊係有火鍋自助配料,普遍嘅火鍋配料都有,特別推介肥牛,牛柏葉同埋招牌豚肉,肉類以薄切形式,烚一烚就好入味,而且好重牛肉味,入口算腍滑,牛柏葉好新鮮,而且每一塊都好厚身,我最愛😍
📍 撈得喜火鍋冰室(元朗)

特別係水果茶,入邊真係有水果,同時有咬口!
雞件咬落好嫩滑,食落入味,即叫即炒,雞件啖啖肉🐔正❣️