2018-08-23 1624 瀏覽
七夕,一個香港人不太重視,而在國內非常流行的情人節,男朋友話出街食飯,佢帶咗我來到Megabox對面,國際交易中心2樓平台,原來呢度有幾間美食,環境寧靜感覺非常浪漫,實在無諗過佢咁有心思,心裏暗暗歡喜。我哋各自㨂咗個四道菜晚餐,有頭盤,餐湯,主菜,甜品,再附餐茶,我一路食一路都贊不絕口,可惜最後敗在杯餐茶中,總結都非常滿意。頭盤-鵝肝醬慕絲脆多士,鵝肝好香我好鍾意,男朋友話可以再大件d仲正。件多士吸曬油。餐湯-大蝦龍蝦湯,非常濃郁龍蝦湯味主菜-法式羊架,羊羶味不是太重,好適合怕羶的我。主菜-龍蝦手作鮮意粉,非常濃郁既龍蝦味,再加上龍蝦啖啖肉,好正😋甜品-藍梅芝士餅,食到一粒一粒藍梅,重口味啱曬我。甜品-意式奶凍,男朋友話好正,我都覺得好清新。餐茶-熱啡,太苦唔太啱我口味。餐茶-凍O茶,味道好一般。

頭盤-鵝肝醬慕絲脆多士
餐湯-大蝦龍蝦湯,非常濃郁龍蝦湯味
餐湯-大蝦龍蝦湯
主菜-法式羊架,羊羶味不是太重,好適合怕羶的我。
主菜-法式羊架
主菜-龍蝦手作鮮意粉
甜品-藍梅芝士餅,食到一粒一粒藍梅,重口味啱曬我。
甜品-藍梅芝士餅
甜品-意式奶凍,男朋友話好正,我都覺得好清新。
甜品-意式奶凍
餐茶-熱啡,太苦唔太啱我口味。
餐茶-熱啡
餐茶-凍O茶,味道好一般。
餐茶-凍O茶
2018-08-17