2019-10-10
每次經過地鐵有開到Beard Papa's嘅站都覺得好邪惡,十分引人犯罪,仲記得我第一次食嘅蛋奶沙司泡芙系細個時姑媽買俾我,個種味道有記憶至呢家都系好好味,不過價錢都唔平,所以我都好少買。今天見出左新口味,又連同經典口味泡芙做緊特價,一樣買尼試試「👇🏼$40 兩款口味泡芙👇🏼」👉🏻巨峰提子味外脆泡芙🤢第一啖食落去已經勁大陣提子吹波膠糖咁嘅味/提子瑞士糖嘅再甜d嘅餡味,我個人就唔太中意,因為有d奇怪呢陣味似似地藥水提子🍇咁,如果佢餡味製作成糖會適合過做成cream再配泡芙,與泡芙味唔夾,所以非常失望💦👉🏻蛋奶沙司味酥皮泡芙🤤呢個自記憶而來冇變過,都系我至愛嘅口味,雖然系最原始嘅經典口味,不過陣甜甜又似加上雲呢嗱、吉士醬cream咁嘅味道,同泡芙味最配合,外皮又酥化,令人好想一啖再一啖咁食落去,完全停唔到口❤️😍✍🏻今次經歷令我吸收教訓,就系自己都唔信會好食嘅口味,下次都系米鬼貪promo咁買尼試😅😚😋但依然要大讚佢地原味泡芙一直而來到呢家都保持水准👍🏻🙋🏻♀️俾多啲機會唔同食店,只要樂意比機會,通常進步空間可以好大,時日有加會愈做愈好,香港人太健忘急速,對一般評價或要等既食店都唔會返轉頭,
今天見出左新口味,又連同經典口味泡芙做緊特價,一樣買尼試試
「👇🏼$40 兩款口味泡芙👇🏼」
👉🏻巨峰提子味外脆泡芙
👉🏻蛋奶沙司味酥皮泡芙
🙋🏻♀️俾多啲機會唔同食店,只要樂意比機會,通常進步空間可以好大,時日有加會愈做愈好,香港人太健忘急速,對一般評價或要等既食店都唔會返轉頭,相信大家可抱著支持本地食店想法,成長對每間餐廳都十分重要,請一齊多一分抱容之心❤️。👍🏻