2016-09-14
有一排因為來自星星的你 所以嗰排狂食炸雞 食到自己都驚😰但熱潮過咗又心思思 成日想食住炸雞飲燒酒😂-辣味炸雞 X 大蒜豉油炸雞 $178鍾意嚟到食炸雞 喺因為可以mix 味道 一次過食2種味嘅炸雞 喺會有莫名嘅滿足😂同埋啱哂我呢啲選擇困難症嘅人 唔洗煩揀食邊隻味好食炸雞又點少得食辣味炸雞 不過食唔到辣嘅都唔洗擔心 因為呢到嘅辣味炸雞只喺bb辣 同埋偏重甜味多 所以唔會太辣✌🏼️除咗辣味炸雞 又估唔到大蒜豉油炸雞咁有驚喜佢寫到明喺豉油 我就心諗 一定喺咸㗎啦 咁都幾好 一咸一辣 兩款都幾夾咁點知一擺入口 甜嘅😂 不過蒜味香濃 而且個味喺好似食緊蜜糖醬油咁 唔膩但好好食👍🏼同埋呢到個炸雞 喺收埋咗好多炸過嘅年糕粒喺底 唔好以為佢喺配角就唔食佢 佢先喺成碟雞嘅精粹 呢啲年糕粒分別嗦哂大蒜豉油同甜辣汁 又夠煙韌 我特別推介大蒜豉油個啲年糕粒 兩者好夾👅-蒸韓國餃子 ($60)最初我仲諗 幾粒餃子就要60個大洋 有咩咁巴閉啊🤔上枱時見佢脹卜卜 成個小籠包咁 非常逗趣嘩 食落香味十足 而且好有飽足感 喺會食幾隻就會填滿你個肚啲friend 嚟 好彩多人嚟 一人一粒姐😂 你以為佢喺有蔥香味 其實喺韭菜
但熱潮過咗又心思思 成日想食住炸雞飲燒酒😂
同埋啱哂我呢啲選擇困難症嘅人 唔洗煩揀食邊隻味好
除咗辣味炸雞 又估唔到大蒜豉油炸雞咁有驚喜
蒸韓國餃子 ($60)
上枱時見佢脹卜卜 成個小籠包咁 非常逗趣
嘩 食落香味十足 而且好有飽足感 喺會食幾隻就會填滿你個肚啲friend 嚟 好彩多人嚟 一人一粒姐😂 你以為佢喺有蔥香味 其實喺韭菜x豬肉混合而成嘅香氣 仲有佢入面原來仲配咗粉絲 所以先咁有口感👍🏼
卡邦尼年糕 ($108)
但今日我終於搵到佢嘅替代品 呢到卡邦尼年糕真喺好好食 醬汁濃郁 好香忌廉味 而且年糕又煮得軟糯入味 配料好似洋蔥 煙肉 同粉絲又多 仲嗦哂啲汁 啱哂我呢啲洋蔥怪🙈 -
泡菜吞拿魚飯團 ($58)
呢個食落好香泡菜味 不過吞拿魚略嫌淡味咗啲 要認真細味先食得出❤️
同埋紫菜絕對喺神來之筆 為個飯團帶來鹹味之餘 又增添咗啲脆脆口感👍🏼
其實呢到真喺好岩一大班人上嚟食 因為佢份量又多 多人上嚟可以試到好多野 而且佢喺h8頂樓 所以個view 都有返咁上下靚😍