2019-09-27 884 瀏覽
【旺角泰菜小炒店】🍺對上食呢間野已經一年前,第一印象覺得唔錯,但係因為比較隔涉所以好少去,今晚突然醒起佢嘅小炒🤪 所以帶埋男友再食👍🏻因為我都覺得好啱佢食!🐟招牌小炒皇💰$68hkd小炒王普遍材料通常有韮菜花 , 銀魚乾 , 菜甫 , 腰果 , 蝦仁/魷魚,呢個真係必點!好有鑊氣!全部材料食到佢爽脆同口感豐富,銀魚乾簡直係令成道菜昇華!可以再叫多碟😂佐酒之選!🍻🐷炭燒豬頸肉💰$68hkd屬於泰國菜之一,有淡淡的炭燒香味,豬頸肉爽滑彈牙,加埋泰式酸辣汁,真係好開胃🤤🦆滷水拼盤💰$78hkd材料主要有爽脆鵝腸、紅腸、牛肚、扎肉、豆腐干,全部滷水味十足!再加埋蒜蓉辣醋汁同辣椒醬,非常惹味!😻🦑椒鹽鮮魷💰$68hkd呢個略嫌較為失色,炸漿太厚不過脆,魷魚彈牙,但味道不過不失沒什驚喜!🐚泰式煎蠔餅💰$68hkd蠔餅超大份!蠔都好大粒!不過我就覺得呢度菜都係炸漿太多但鬆脆,蠔其實並唔係好多😂食完真係好膩😅建議三至四人食先好叫。可以和三五知己來這裡吹下水👬👭👫📍水記 (旺角)旺角豉油街5號地舖
【旺角泰菜小炒店】🍺

🐟招牌小炒皇💰$68hkd
🐷炭燒豬頸肉💰$68hkd
🦆滷水拼盤💰$78hkd
再加埋蒜蓉辣醋汁同辣椒醬,非常惹味!😻
🦑椒鹽鮮魷💰$68hkd
🐚泰式煎蠔餅💰$68hkd
食完真係好膩😅建議三至四人食先好叫。

可以和三五知己來這裡吹下水👬👭👫

📍水記 (旺角)
旺角豉油街5號地舖
2019-09-26