2019-02-01 235 瀏覽
日式火鍋開到城行城市,一定唔會陌生。但係韓式火鍋真係無乜聽過,之前有同事曾提過依間韓式火鍋係幾特別,今日去開元朗就體驗下。朗屏站E出口行一陣就到,係世宙樓下,相當易搵。晩市放題90分鐘,有幾個價錢既選擇,我地就叫左188果個,有肉又有海鮮食。想要鴛鴦湯底就要另外加錢,而且佢d韓式湯底充滿特色,泡菜湯底、辛辣湯底、海帶湯底。。。由於唔食得辣,都係要返最元始既牛骨雪濃湯!落好單揀好湯底,已經有三碟牛運到過黎。效率認真高,基本上所有落單野食上菜速度都好快,仲好特別地係用路軌咁運過黎,一碟又一碟既牛係路軌送上,好得意。肉都有好幾種,美國極選牛就最推介。新鮮,薄切,肥瘦又岩岩好,淥一淥食得,夠淋好好食,而且一碟既份量都幾多。仲有海鮮,蝴蝶蝦,青口,帆立貝同原隻白尤魚。仼叫又真係幾爽,唔洗就住就住咁食,好少海鮮有得仼食唔嬲。出面仲有好多前菜同炸物。泡菜真係唔錯!麥樂雞又新鮮炸好,熱辣辣無得輸丸,菜,菇類既選擇都好多,而且夠新鮮飲品選擇都唔少,而且係大路既選擇。最後仲有甜品,乳酪同雪糕為依個晚餐畫上完美既句號。閒日都滿座,係有原因既!

特級牛肉

海鮮

前菜
小食

丸,菜,菇類既選擇都好多,而且夠新鮮
菇類
丸類菜類

飲品選擇都唔少,而且係大路既選擇。
飲品

最後仲有甜品,乳酪同雪糕為依個晚餐畫上完美既句號。
雪糕乳酪

閒日都滿座,係有原因既!
前菜