2019-12-01 526 瀏覽
放假天相約我家兩寶(老爸媽老媽)去觀塘APM食午餐。仲帶佢地去左一間之前我去過嘅餐廳【made in HK】食嘢。📣為免午飯時間人多,我地11:45就到左餐廳,所以等候時間係《零》分鐘同埋餐廳比較清靜。餐廳用左一啲比較柔和嘅燈光,所以餐廳感覺暗黑。由於老人家無年青人咁大胃口,所以我地三個人叫兩個餐。📌是日餐包既熱辣辣又鬆軟📌是日沙律配上清甜嘅青瓜醬📌是日餐湯蕃茄濃湯,話明係濃湯,所以有啲似漿糊🤣,味道一般(酸左啲啲😥)。📌香煎鱸魚配南瓜蓉及豆豉汁,西式菜配上中式嘅 芡汁,感覺新奇有趣,南瓜蓉可能加得太多牛油嘅關係,所以完全覆蓋南瓜嘅味道,魚煎得好脆口,肉質嫩滑,熟度剛剛好,一啲都唔覺油膩。📌烤肉眼扒配薯條黑椒汁, 5成熟嘅牛扒好juicy。📌加$18就可升級特飲《雪糕紅豆冰》, 紅豆冰加雪糕簡直perfect match。
放假天相約我家兩寶(老爸媽老媽)去觀塘APM食午餐。

餐廳用左一啲比較柔和嘅燈光,所以餐廳感覺暗黑。

由於老人家無年青人咁大胃口,所以我地三個人叫兩個餐。
📌是日餐包既熱辣辣又鬆軟

📌是日沙律配上清甜嘅青瓜醬

📌烤肉眼扒配薯條黑椒汁, 5成熟嘅牛扒好juicy。