2010-01-25 2 瀏覽
周日是我們的三十三月天,下午抽空出去食好0的慶祝下,揀左銅鑼灣盛八﹗盛八聽左好耐,都知佢主打日式燒肉,質素仲唔錯添﹗2:00pm,吃午飯的人已散,人客不算多,現場裝修都幾整齊,感覺舒服。見佢有個海鮮假日二人餐,有野燒又有沙律前菜白飯等,$185﹗再加多幾樣野食﹗套餐包面豉湯及蒸蛋。額外我地叫左個和牛來燒下﹗$78有七片﹗和牛都幾厚切,色澤鮮紅好鬼靚,不過以和牛來講個脂肪比例同雪花細紋就較少喇﹗每面輕輕煎佢一陣,入口味道相當軟糯,牛味慢慢滲出,滿口芳香,出奇地好食,唔係太肥我地反而感到幾滿意﹗有燒肉吃點會無酒呢﹗要左支熱清酒﹗飲番杯慶祝三十三月天﹗套餐的沙律及前菜﹗海鮮拼盤來喇,賣相真係好吸引﹗有兩隻大蝦﹗蒜味黑豚肉﹗味道豐腴肉味香濃,齒脥滿滿油脂芬芳。牛油帶子,好大隻,佢幫你手已切好一粒粒﹗燒起就可以食喇,好彈牙香甜﹗雞腿肉﹗由於連皮所以好易燒燶,這是失敗例子﹗果味牛肋骨﹗醃得帶甜味,幾特式好食,當然牛味不及和牛了﹗雜菇拼盤。佢地俾個錫紙盤我地燒,不過其實唔多受熱,隔住根本十年都未燒得熟﹗都係直接燒啦﹗整番個心影相留念下先﹗樣樣都不錯,係呢個蝦唔夠爽同彈牙,麻麻地﹗最後仲有雲呢拿雪糕作
盛八聽左好耐,都知佢主打日式燒肉,質素仲唔錯添﹗

再加多幾樣野食﹗

套餐包面豉湯及蒸蛋。

額外我地叫左個和牛來燒下﹗$78有七片﹗

有燒肉吃點會無酒呢﹗要左支熱清酒﹗
飲番杯慶祝三十三月天﹗

套餐的沙律及前菜﹗

海鮮拼盤來喇,賣相真係好吸引﹗

有兩隻大蝦﹗

蒜味黑豚肉﹗
味道豐腴肉味香濃,齒脥滿滿油脂芬芳。

牛油帶子,好大隻,佢幫你手已切好一粒粒﹗
燒起就可以食喇,好彈牙香甜﹗

雞腿肉﹗
由於連皮所以好易燒燶,這是失敗例子﹗

果味牛肋骨﹗
醃得帶甜味,幾特式好食,當然牛味不及和牛了﹗

雜菇拼盤。
都係直接燒啦﹗

整番個心影相留念下先﹗
樣樣都不錯,係呢個蝦唔夠爽同彈牙,麻麻地﹗

最後仲有雲呢拿雪糕作結﹗

整體十分滿意,食物賣相精緻,質素又好,吃得開心服務又夠快又好,埋單$400,如果唔係加野食同飲酒的話,$200只係食個餐都走得甩﹗

更多相更多介紹:
海鮮二人套餐