✨同朋友一齊去行街Shopping 🛍🛍 因為我想鋸扒😋 朋友介紹附近,佢係灣仔食過嘅一間靚靚西餐廳😊 行到過去先發現,原來就係之前搭叮叮經過,想食好耐嘅餐廳🍽餐前麵包蒜蓉包外脆里嫩, 一啖咬落去先會感受到麵包皮嘅香脆,蒜蓉味都好出,打開左胃,期待前菜🍽法式焗田螺 $140 一上枱就聞到超香😋😋職員好細心,上碟前就已經換上食田螺用具,Good! 田螺好大粒,係用左法式香草同牛油焗,令田螺肉質超級滑嫩,配住啲香蒜蓉,味道層次感十足,好新鮮又唔油膩,值得一試。驚喜嘅係,田螺下面伴蝶嘅薯蓉超好食,香得黎又充滿着薯仔味😗🍽美國極佳級大骨斧頭肉眼扒700 g (每100 g $180 )因爲兩個女仔食,所以只係叫咗700 g,係啱啱好👍👍 Medium都啱啱好,切面為粉紅色😍肉眼扒肥瘦均衡,又食到脂肪嘅油香味,Perfect! 肉質方面嫩滑同肥美,絕對唔誇張,啲肉汁喺口腔係會噴濺開嚟。無論係賣相或味道都好吸引,值得食。大厨會同客人傾計,好鍾意有人情味嘅餐廳,除左食野,又學到野啦,大厨同我地介紹佢哋選用美國著名牛肉產-Nebraska,沿用三十幾年,都堅持只用靚野,已經好值得去試!🍽法式焗蛋白薑汁
✨同朋友一齊去行街Shopping 🛍🛍

🍽餐前麵包

🍽法式焗田螺 $140

🍽法式焗蛋白薑汁疏乎厘 $220 for two
口感超鬆軟濕潤,感覺如雲朵般輕柔。重薑汁,鍾意薑味嘅一定好會Enjoy

🍹Virgin Mojitor $85
好清新同開胃,先有青檸、青檸、薄荷同糖漿調配,再加埋碎冰,喺呢種天氣飲下去真係超級舒服!

🥂H White by glass $70
因爲我飲紅酒好易醉,最後都係揀白酒穩陣啲,而呢款比較清新、酸度適中嘅白酒,又唔會「喧賓奪主」搶走扒肉嘅原味👍

———————————————
評分: (5⭐️最高)
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
打卡:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
再訪:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

#chillyummi_灣仔 #foodiehk #Eeeeeats #FoodPhotography #Delish #foodiegram #foodielife #igfoodie #hkfoodies #香港美食 #打卡餐廳 #打卡美食 #香港西餐廳