2023-12-11 28 瀏覽
天后有間食日本和食既老字號[順]大家有無食過呀? 屹立天后三十年 究竟有乜嘢魅力,今日我就為大家去試一試啦,佢地鋪頭位於天后永興街,門面裝修感覺懷舊,牛舌係佢地既主打菜式,最主要呢度係食定食形式既,每人一客唔駛爭。我同朋友當日每人叫左個:厚燒牛舌定食 $138招牌燒牛舌,每一塊都勁厚身,總共有五大塊,我都從未食過咁大塊既牛舌,來到時真係好驚訝, 究竟會唔會好食呢?食落去唔會太柴口,每一塊都鮮嫩多汁燒得恰到好處果然係主打招牌呀。香煎野菌鵝肝飯定食 $148鵝肝真係好 奢侈 呀,每個定食一塊勁厚既鵝肝,每一口鬆化香滑,野菌加上日本米鮮甜多汁,飯食香氣四溢,呢個我郁好推介大家試下鰻魚飯定食$160而鰻魚既份量都好多,好肥美每一口都好鮮嫩好香口,照燒醬甜鹹適中,鰻魚皮香脆可口。怪唔知得呢間鋪可以做三十年,果然有料到#香港美食 #日本料理 #天后 #天后美食 #順日本料理#厚燒牛舌 #鰻魚飯 #相機食先

我同朋友當日每人叫左個:

厚燒牛舌定食 $138

香煎野菌鵝肝飯定食 $148

鰻魚飯定食$160

怪唔知得呢間鋪可以做三十年,果然有料到

#香港美食 #日本料理 #天后 #天后美食 #順日本料理
#厚燒牛舌 #鰻魚飯 #相機食先