餐廳: 譚仔三哥米線 (東港城)
資訊:

2017-10-13 569 瀏覽
作為三哥忠粉,食完碗米線絕對可以寫到篇食評今次食嘅係過橋酸辣米線,用料好豐富,有好多腩肉,豬牛雞肉,豆卜,竹笙,豬潤,生菜,牛丸墨丸魚蛋,炸醬酸菜,當然唔少得有芽菜韭菜同腐皮米線好幼細,條條嘅質感都好分明,而且會索啲湯汁,好好食朋友仔病咗,所以唔食得辣,所以食蕃茄湯另一個朋友都選擇墨丸,因為覺得佢唔會太粉,又夠彈牙重頭戲嚟啦,因為太耐冇食嘅關係,都差啲唔知原來新出嘅「一人小食」有豬耳,除咗豬耳,上面仲有苒茜,同埋好幾粒花生有得揀冇咁辣嘅口水汁同埋辣度大啲嘅麻辣汁,因為要就返朋友所以揀咗口水汁不過真係唔辣,比較多嘅係花生醬味同芝麻味,而且豬耳唔多入味,所以要係咁沾啲醬先得。如果要同普通譚仔嘅麻辣豬耳比,睇嚟仲需要俾多啲功夫
作為三哥忠粉,食完碗米線絕對可以寫到篇食評

米線好幼細,條條嘅質感都好分明,而且會索啲湯汁,好好食

朋友仔病咗,所以唔食得辣,所以食蕃茄湯

另一個朋友都選擇墨丸,因為覺得佢唔會太粉,又夠彈牙

不過真係唔辣
如果要同普通譚仔嘅麻辣豬耳比,睇嚟仲需要俾多啲功夫