2021-06-12 378 瀏覽
試新店中伏,今晚叫咗個$9xx(4人套餐),明白新開幕服務運作會混亂,(第一宗罪)“等了1個鐘頭”才有第一道餸菜上枱,都唔緊要。最後上甜品及埋單才是戲肉,(第二宗罪)送餐員話沒有紅豆沙給了4件桂花糕代替(一碗紅豆沙都$20,4件桂花糕幾錢呀?),問有冇其他甜品她話要問經理,(等咗10分鐘)“自稱經理的女士”話套餐甜品沒有寫明是什麼甜品,所以唔會有其他甜品選擇亦沒有其他甜品提供(真係串,下次可以給4粒方糖當作甜品),但隔離枱剛送上兩件紫米糕。之後,又叫“另一位男經理”來話有紫米糕給我,這時候,我已覺得沒有需要了亦無意思,去了埋單。這是什麼的服務態度?(第三宗罪)埋單時,前一位客人用Paywave拍卡付款,收銀員話他張卡有問題,之後要刷另一張卡付款。到我用Paywave付款時,又話我張卡有問題,真的忍夠了,我說是否你部Paywave機有問題,個個客都用唔倒Paywave,係就停咗佢唔好用啦,免浪費客人時間及質疑客人信用卡有問題。幫襯一次就夠了,沒下次。如睇完都去幫襯,又中伏就不要埋怨了。漁港高管有興趣可以睇下當晚的服務情況,我係6月12日晚上7時半入座,27號枱。

,下次可以給4粒方糖當作甜品

幫襯一次就夠了,沒下次。

如睇完都去幫襯,又中伏就不要埋怨了。

2021-06-12
  • 桂花糕