2024-01-16 524 瀏覽
我今次要同大家講講,話你知我喺《三小姐海鮮小菜》食嘅感受。首先,個陳村粉嚟㗎,我揀嘅肥牛版本仲可以啦,不過係種乾爽嘅口感,下次我會揀蒜蝦或豬頸肉試吓,想必會更加惹味啲🍜!坐低來,環顧四周,呢條街市熟食區热热闹闹,好有街坊feel㗎!餐牌一大排,每款可以話都係惹火我嘅食慾呀😋。除咗醬燒骨比較普通,我覺得炸物系列真係㨂得好,脆到彈牙,真係好味到喊。講到炸桶蠔呀,佢嘅鮮味可能唔夠突出,但個表皮炸到口感一流。炸花枝丸就乎合我期待,輕輕咬落,個花枝彈性十足,咁有勁嘅彈牙度真係值得讚。蒸糯米飯蒸蟹味道唔錯,不過蟹味稍嫌遜色,可能非峰季所至。招牌雞呢,真係做得出色👍,幾多人食都一清二楚。對於失誤嘅醬燒骨,老板積極回應改進態度係好正面,叫人欣賞。最後,講下個鼓油皇炒麵,味道夠濃,算係中規中矩。普普通通一餐,但細細嚼味,都感受到三小姐用心啲家傳秘方。總括嚟講,個價錢你話平心惠,我話滋味滿分。下次探店,記得要試埋其他啲小菜喎!🍴