2020-11-03
出開呢頭探親戚, 慕名參觀下呢間muji唔爭在食埋個tea, 食個時未限聚, 叫到成枱野食一齊share😗<雪糕套餐> --白桃雪葩&新潟米粉卷蛋北海道牛奶軟雪糕可以揀1️⃣宇治抹茶/2️⃣白桃雪葩, 另外再加一款蛋糕🍰白桃雪葩叫就叫雪葩但係係軟雪糕口感, menu咁寫又唔可以話佢錯😅都幾好味, 唔算太甜, 有少少甘甘地🤏🏻士多啤梨卷蛋既蛋糕夠鬆軟, cream唔算太甜, 但總結黎講都係一個普通既卷蛋🤡<日本蛋沙律三文治套餐>🥪一開始仲覺得三文治一定好普通啦, 但最有驚喜係佢🙌🏻麵包烘底外脆內軟, 日本蛋沙律冇得輸, 真係日本陣味😭😭三文治爆哂餡好正呀🥰份量好多, 一個人食唔哂😅隔離啲薯條就普通啦😂<班戟早餐>事源個pancake黎到漏左個醬, 個醬黎到自己淋, 所以醜到一個點🤡 個pancake麻麻, 唔鬆軟, 甚至有啲硬, 好似食緊一個比風吹左陣既中式包咁, 失望🙍🏻個醬係普通士多啤梨醬, 個cream係好食既👐🏻<本和白糖青森蘋果撻>青森蘋果好味🤤雖然對我黎講都係偏甜左少少🤏🏻個撻皮唔厚都夠脆夠香🙌🏻<哈密瓜撻?!&
<雪糕套餐> --白桃雪葩&新潟米粉卷蛋
<日本蛋沙律三文治套餐>🥪
<班戟早餐>
<本和白糖青森蘋果撻>
<哈密瓜撻?!>
個人比較鍾意哈密瓜多過青森蘋果, 冇咁甜😉撻皮有杏仁碎碎仲香啲😋
一杯咖啡
應該唔會突登再去食, 如果咁啱去食應該會食撻?!😀