2021-03-15 96 瀏覽
📌 TIL Today Is Long~西營盤二訪呢間澳式咖啡店🇦🇺上次去已經好鍾意個氛圍 好chill😎以鮮明嘅橘紅色同白色為主調 顏色醒目🧡運用了很多拱型線條 裝橫設計超靚今次 @til.todayislong 聯同宮崎縣香港事務所推出春日系列的產品😍以金柑作主題 新推出限定食品和特飲至三月尾🍊仲有Miyazaki “Tama Tama” Kumquat Giveaway參加 有機會得到$200咖啡券☕️詳情可參閱 @til.todayislong 啲IG Post覺得比起上次一開張嚟 食物選擇多咗好多有牛角包🥐Wrap🌯Toastie🥪Croffle等熱食甜品仍舊有 @hemma.hk嘅芝士蛋糕同Housemade曲奇🍪三月份仲有聯同 @yukichowyuki 以Feminity為主題的藝術品擺設🙌🏻可邊欣賞藝術品邊飲啡😌很悠閒寫意欣賞咖啡店係唔同月份都有新搞作 帶來煥然一新的新鮮感不過位置確實較少 建議大家早啲嚟chill😜1️⃣ 𝗞𝘂𝗺𝗾𝘂𝗮𝘁 𝗖𝗿𝗼𝗳𝗳𝗹𝗲 (𝗦𝗺𝗮𝘀𝗵𝗲𝗱 𝗔𝘃𝗼𝗰𝗮𝗱𝗼/ 𝗟𝗲𝗺𝗼𝗻 𝗠𝗲𝗿𝗶𝗻𝗴𝘂𝗲) $𝟴𝟴/𝗽𝗮𝗶𝗿 (𝟵/𝟭𝟬)呢個係三月份新推出
📌 TIL Today Is Long~西營盤

外脆內軟 帶有牛油香氣🥐
一款配上牛油果 另一款配上檸檬蛋白醬
上面一樣加上金柑 味道很鮮甜🍊
兩者很夾 超好味😋
個人覺得牛油果嗰款更為出色 很推介!
𝗞𝘂𝗺𝗾𝘂𝗮𝘁 𝗖𝗿𝗼𝗳𝗳𝗹𝗲

2️⃣ 𝗦𝗮𝗹𝗮𝗱 𝗕𝗼𝘄𝗹 $𝟵𝟴 (𝟴/𝟭𝟬)
上次見到已經好想食 賣相超吸引😍
分別有得揀雞肉或者煙三文魚作為Main
另外嘅配菜可以揀蛋/泡菜/南瓜/粟米/蕃茄/甜椒/蓮藕/牛油果
今次揀咗南瓜、粟米、蕃茄同牛油果🥑
下面亦有唔少熟咗嘅沙律菜🥗
更可選擇醬汁 今次配上泰國甜酸汁
食材新鮮 味道好refreshing🤤
簡直係睇得又食得 仲要係健康之選
𝗦𝗮𝗹𝗮𝗱 𝗕𝗼𝘄𝗹

3️⃣ 𝗞𝘂𝗺𝗾𝘂𝗮𝘁 𝗥𝗶𝘀𝘁𝗿𝗲𝘁𝘁𝗼 𝗧𝗼𝗻𝗶𝗰 $𝟱𝟱 (𝟳/𝟭𝟬)
以金柑作主題的飲品 啱晒飲啡人士😆
呢杯係自家醃製嘅金橘果醬加上espresso同Tonic water
味道都幾特別 有少少金柑嘅味道🍊
甜味沖淡了咖啡的苦味 飲落清新提神😗

4️⃣ 𝗦𝗽𝗮𝗿𝗸𝗹𝗶𝗻𝗴 𝗞𝘂𝗺𝗾𝘂𝗮𝘁 𝗦𝗼𝗱𝗮 $𝟰𝟱 (𝟴/𝟭𝟬)
唔飲咖啡嘅朋友仔亦都可以試飲呢杯😛
完全不含咖啡因 係金橘梳打
金橘果醬加咗少少鹽調出鮮甜度🤩
味道冇我想像中咁甜 味道清新~

💡整體嚟講 今次以宮崎縣金柑新推出嘅Croffle同飲品我都幾鍾意😋
大家記得join吓佢哋giveaway🤪

環境服務🥂: 8/10
推薦指數👍🏻: 8.5/10
🍴: TIL Today Is Long
📍: 西環西營盤皇后大道西172號建興樓地舖
🔍: 07:30-18:00(Mon-Sun)

☟︎ 同地區餐廳
#hkhungryfoodie西營盤
#hkhubgryfoodie西環
☟︎同類型餐廳
#hkhungryfoodie西式
☟︎ 同款式餐廳
#hkhungryfoodiecafe

#miyazaki#miyazaki_pref_hk#TILtodayislong
𝗞𝘂𝗺𝗾𝘂𝗮𝘁 𝗖𝗿𝗼𝗳𝗳𝗹𝗲
𝗦𝗮𝗹𝗮𝗱 𝗕𝗼𝘄𝗹