2021-11-07
Lunch Menu 就只有一款套餐一份指定沙律,一份餐前麵包揀幾多成熟嘅肉眼,然後任食薯條沙律類似 Waldorf, 有啲核桃,唔錯 牛扒揀左 Medium well , 上枱已經切好晒放置喺一個有支短洋燭嘅鉄架上,保持溫度牛扒肉質好夠淋啱晒我,肉味濃又有肉汁,正 佢本身都有足夠調味,可以唔使點佢個秘製醬汁然後想重點推介佢個薯條,真係估佢唔到咁好食佢係幼身,唔會好真材實料薯大仔味嗰種但佢有一種好獨特嘅香味,係無法用言語形容加上新鮮炸起熱辣辣咁鋪上碟,係會食到停唔到嫁我食完第二碟其實都飽嫁喇,但又忍唔住照 fill 左第三碟 題外話想高度讚揚員工嘅服務,話說我喺 openrice book 位嘅咁我就 remark 左自己生日,但我去到先知 lunch set 無甜品( 可能我上網搵到嘅係舊 menu )當我地食到咁上下曾經有 waitress 問過我要唔要叫 Cake 嘅咁因為食薯條都食飽晒喇,而且當日見到隔離枱生日會有一個比較高調嘅 ring bell sing song 嘅慶祝儀式um....所以我拒絕左無叫到 cake 打算不了了知直到我地埋單,waitress 們喺我身後響
一份指定沙律,一份餐前麵包
揀幾多成熟嘅肉眼,然後任食薯條
沙律類似 Waldorf, 有啲核桃,唔錯
牛扒揀左 Medium well , 上枱已經切好晒
放置喺一個有支短洋燭嘅鉄架上,保持溫度
牛扒肉質好夠淋啱晒我,肉味濃又有肉汁,正
佢本身都有足夠調味,可以唔使點佢個秘製醬汁
然後想重點推介佢個薯條,真係估佢唔到咁好食
佢係幼身,唔會好真材實料薯大仔味嗰種
但佢有一種好獨特嘅香味,係無法用言語形容
加上新鮮炸起熱辣辣咁鋪上碟,係會食到停唔到嫁
我食完第二碟其實都飽嫁喇,但又忍唔住照 fill 左第三碟
( 可能我上網搵到嘅係舊 menu )
咁因為食薯條都食飽晒喇,而且當日見到隔離枱生日
um....所以我拒絕左無叫到 cake 打算不了了知
直到我地埋單,waitress 們喺我身後響起生日鈴鐺
omg...原來佢地履行左我 booking 有人生日嘅 remark
送左兩小杯青蘋果果汁,寫上生日快樂嘅碟比我
嗰下係有啲尷尬,但呢件事好窩心呀,so sweet
thank you very much 🥰
打完呢篇食評,好掛住碟薯條呀 🍟