2024-09-06
屋企人生日食豪d!我地成家都鐘意食海鮮,而生日個位提出想去三聖食海鮮,我二話不說即刻去打電話book位!不過平日夜晚都仲有幾多空位,可能呢排暑假,好多人吾系香港。因為幾年前食過呢間,啲野整得幾好,所以再黎encore!海鮮系自己系留下啲海鮮檔買,買完自己拎上去酒樓,同酒樓啲人講點煮,酒樓按返重量收返加工費,另外茶芥加一呢啲都吾少得。個人感覺都無呃秤,4個人連埋買海鮮既錢total平均400-500蚊一個人。椒鹽賴尿蝦我地買吾到大隻賴尿蝦,不過都幾有肉,椒鹽味吾系好辣,幾惹味。酒樓有酒精濕紙巾同手套提供。蒜蓉粉絲蒸元貝元具大大粒,廚房有清腸清理得夠乾淨,蒜蓉同粉絲既量都夠多!豉椒炒蟶子 加煎米粉底第一次食炒米粉底,系酒樓職員建議,話加埋豉椒味一齊食幾正,又可以慳返吾洗叫白飯。米粉煎到一餅餅,撈埋豉椒汁食的確幾好味,無推介錯!蟶子炒得岩岩好,無炒到好老!
椒鹽賴尿蝦
蒜蓉粉絲蒸元貝
元具大大粒,廚房有清腸清理得夠乾淨,蒜蓉同粉絲既量都夠多!
豉椒炒蟶子 加煎米粉底