2024-09-11 64 瀏覽
今次我地來到K11 Art mall 嘅 Arte by Padaria,揀咗香港首創「鹹甜點藝術品」法式可頌夾心球咸蛋黃夾心球同埋法式甜品入面最typical 嘅Opera cake 😍🥐咸蛋黃夾心球靚靚嘅波波除咗外型靚之外,一食落去仲有3種口感!外面鬆脆croissant 口感,入面有海棉蛋糕,另一part 咸蛋黃泥,每啖都有驚喜!🍰Opera cake:外型很精緻,有金箔和玫瑰花作裝飾。香濃朱古力和軟滑蛋糕,味道分明,每層都有少少唔同嘅口感。另外,店內仲有多款創意慕絲撻,望落都非常吸引。而創意曲奇系列就有7款口味,每款都加入2至3種帶有不同口感的餡料,加上特厚特大的造型,looks evil but tempting 😋😋

🥐咸蛋黃夾心球