2022-07-30
去海之戀探朋友, 佢推介樓下呢間西餐, 裝修高雅, 坐位寬敞, 感覺舒適, 食物優質, 果然唔錯!紅點三文魚他他清淡既三文魚, 配上沙律醬, 牛油果, 青檸, 蕃茄仔, 法包, 絕對係一個好好既開胃頭盤.牛脊肉配法國鴨肝Medium既牛脊肉, 肉質嫩滑, 香濃牛味, 廚師值得一讚! 鴨肝煎到香脆, 裡面都仲係軟綿綿, 入口已經感受到超香超濃郁, 一流! 仲有底部既薯蓉吸收左肉汁同醬汁, 超好味!法國油封鴨腿肉質估唔到咁嫩, 唔使用刀, 已經可以骨肉分離, 正宗既皮脆肉嫩! 鴨香不斷滲出, 配菜仲有薯仔, 烤蘋果, 羽衣甘藍, 煙肉, 全部都互相配搭!火焰橙酒可麗餅本身已經好吸引既橙酒可麗餅, 仲會即時點火加上橙酒, 藍藍既火焰加上橙色, 配埋雲呢拿雪糕, 必點既甜品!花草茶 (排毒)花草茶有3款可選擇, 分別係舒緩, 排毒同抗壓.今次揀左排毒, 有留蘭香薄荷, 迷迭香, 百里香, 金錢草, 蒲公英, 整體係好香既薄荷茶味, 可能真係堅料, 朋友完即刻要排毒香梨葡萄酒梨味好香, 加埋有汽既葡萄酒, 凍冰冰, 令人感覺清新精神!
花草茶有3款可選擇, 分別係舒緩, 排毒同抗壓.