2020-11-24 2043 瀏覽
放假無咩特別野做, 最好就係帶埋D 小朋友出去戶外行下, 曬下太陽, 呼吸下新鮮空氣.上山頂就最方便, 條路又唔難行, D 風景又靚, 小朋友都行到上到山頂.周圍望緊果陣..唔小心比同行小朋友望到個MENU,,,,,唯有同一齊入去試下, 反正未試過係山頂食自助餐入面環境當然是靚, 望出去就是維港美景, 淨係坐係到抖下都抵左自助餐梗係要揀野食..,有海鮮,有沙律之類O既大路野超過30種環球饌餚..影唔哂最神奇是有小龍蝦..係香港食小龍蝦勁貴哩到竟然可以任食,,,即刻食返夠本先有水果茶同蘋果汁..個人覺得白桃茶好飲過蘋果汁#即切烤牛肉 Carving Station望到舊肉, 不得了!!第一次見自助餐O既燒牛肉入面唔係燒到乾哂, 而係粉粉地, 直頭見到D 肉汁會流出黎咁聽個廚師介紹,  個牛肉係SLOW COOK, 然後燒香個表面.佢切完, 可加鹽/ 燒汁/ 黑椒汁另外有燒鴨胸,,都是SLOW COOK 的D 肉勁淋勁好食!!!!!如果小朋友唔鍾意太生, 仲可以要求個廚師用火槍燒到全熟/ 七成出面食個SLOW COOK 牛, 仲要好食O既..一定唔止咁O既價錢估唔到同行小朋友都鍾意食D 慢

自助餐梗係要揀野食..,有海鮮,有沙律之類O既大路野
超過30種環球饌餚..影唔哂

最神奇是有小龍蝦..係香港食小龍蝦勁貴
哩到竟然可以任食,,,即刻食返夠本先

有水果茶同蘋果汁..個人覺得白桃茶好飲過蘋果汁

#即切烤牛肉 Carving Station

望到舊肉, 不得了!!
佢切完, 可加鹽/ 燒汁/ 黑椒汁

另外有燒鴨胸,,都是SLOW COOK 的
D 肉勁淋勁好食!!!!!

估唔到同行小朋友都鍾意食D 慢煮牛..
同時佢揀左好多炸野..例如炸蕃薯條,洋蔥圈, 炸雞之類...果然係小朋友

#原個意大利巴馬臣芝士輪即煮意粉

哩舊大芝士煮通粉...同行小朋友第一次見, 嘩左出聲

通粉吸哂D 芝士味, 另外仲有松露醬, 一齊兜
同行老人家話松露味好正喎...佢ENCORE左兩碟..真西利
是日餐湯是有機粟米湯...
原本以為冇咩特別,,點知飲落有驚喜!
有一絲絲蟹肉係入面, 栗米打溶哂, 夠CREAMY
是正的

最後我都係瘋狂食個牛.,,,個牛真係好好好好食!!!!

#小朋友至愛
入面有棉花糖機, 小朋友睇得開心, 又食得開心
果然是小朋友至愛
餐飲竟然可以嗌有哂拉花O既咖啡,,,,誠意十足!

會員專享優惠折扣..
埋單果陣發現,,折左真是好抵
淨係入面黎舊牛都抵
仲要係山頂入面O既自助餐
仲要有靚景

O岩哂一家人行完山頂,同小朋友放完電係到慢慢食
午餐
  • 慢煮牛肉