冇預警底下出咗去樂富食飯平時家姐會淨係嗌咗阿媽出去唔會專登嗌我今次唔知點解無啦啦叫埋 平時嘅我應該唔會join,又咁抆水先叫人,又要趕頭趕命 今次雖然都臨放工先嗌我,不過因為佢哋未有耐到,我施施然去佢哋都未嚟到,我又唔使趕頭趕命食 睇返社交平台 彈出嚟,原來一年前都係我哋四個人去呢間度食飯 慶祝父親節 我淨係記得舊年冇嗌咁多嘢食,今年嘅份量應該得Double咗上年。一個田雞白鱔煲仔飯,一個肉絲炒麵,咕嚕雞球,椒鹽魚腩、雜菜煲仲有幾個點心:蝦餃、燒賣、炸雲吞。本身我就覺得一個煲仔飯或者一個炒麵就夠唔使兩樣都叫晒,但係佢哋好自然就諗食唔晒咪打包囉 (呢個概念同我本人有啲背道而馳,可能就係因為咁我有啲同人格格不入,其他人可能會選擇想叫做叫嗌咗先算,我就以食得晒先嗌為宗旨,所以最終落單嗰個多數都唔會係我,如果唔係真係冇啖好食)雖然呢度嘅嘢抵食又好食,咁多嘢都係$400有找 煲仔飯即叫即整有飯焦 其他菜式都係熱辣辣,即叫即整,雜菜煲都唔係求其嘢,最普通係啲點心囉我覺得食過西營盤嗰間排晒長龍,呢間都差唔多啫
冇預警底下出咗去樂富食飯
平時家姐會淨係嗌咗阿媽出去唔會專登嗌我

雖然呢度嘅嘢抵食又好食,咁多嘢都係$400有找

食過西營盤嗰間排晒長龍,呢間都差唔多啫