2024-12-16 171 瀏覽
最近我去咗佐敦一間叫「Hot Pot 熱·海鮮火鍋私房菜」嘅火鍋店,真係一個唔錯嘅選擇!呢度嘅環境舒適,氣氛輕鬆,非常適合約埋朋友一齊享受火鍋。我試咗佢哋嘅**$488二人火鍋餐**,首先係**胡椒老壇酸菜白肉鍋**,湯底香氣四溢,胡椒味突出,帶有酸菜嘅清新感,令人一開始就感受到熱辣辣嘅味道,十分開胃。再加上新鮮嘅**手切安格斯牛小排**,肉質滑嫩,煮熟後嘅牛肉搭配湯底,味道更添層次,實在好味!另外,**炸魚皮**作為小食,口感酥脆,係火鍋嘅絕佳配搭。而**手打蝦丸**同**手打墨丸**則係必試之選,蝦丸彈牙,墨丸味道濃郁,兩者都非常新鮮,讓人一試成主顧。最後,**烏冬**同**蔬菜拼盤**都係火鍋嘅好拍檔,烏冬滑順,吸收咗湯底嘅味道,蔬菜則保持住脆口,增加咗整體嘅均衡感。總括來講,「Hot Pot 熱·海鮮火鍋私房菜」嘅火鍋質素一流,湯底同食材都非常新鮮,無論係約會定係聚餐都好合適。如果你喺佐敦,記得來試下呢間火鍋店!