2024-06-28
上星期同屋企人入上水,鋿晶館嘅菜式好似幾正就入左去食!呢間真係值得推介,好有心機芹香雲耳炒鮮淮山 ($68) 係一道清新嘅素菜,雲耳同淮山炒得好香口,啱晒想食啲健康嘢嘅你!咕嚕脆魚柳($88) 炸得香脆,魚肉又鮮嫩,酸甜嘅醬汁配搭。唔食咕嚕肉嘅我都覺得好好食!豉蒜帶子蒸飯($98) 放係佈左荷葉嘅蒸籠上面,帶子非常鮮甜,飯粒吸滿咗豉汁,味道濃郁。重點係炒飯底但唔油膩,蛋香滿滿,睇得出用左好多心機整!雞扒菠蘿包好有創意,雞扒外脆內嫩,加上菠蘿包嘅甜味,非常配搭。我覺得呢個一定要襯熱食!菠蘿脆脆同雞扒嘅口感好特別😙椰汁紅豆冰($38)甜而不膩,椰香同紅豆味道平衡得好好,紅豆玫瑰花好靚不過飲到最後都未溶曬😆係完美嘅飯後甜品。奇異果梳打($38)好fresh,上面隻熊仔好可愛!呢間餐廳係由米芝蓮西餐大廚同中華料理嘅專家合作,餐牌中西融合,可以用平民價食到咁高質嘅水準!鋿晶館 (上水)地址:上水龍琛路48號上水匯2樓204A & 205AB號舖
鋿晶館 (上水)